Hatalmas tűzzel égett a zuglói műhely

Robbanás Zugló 2015 01 23
2015.01.23. 22:55
Negyvenöt perccel a tűz fellángolása után a tűzoltók eloltották a Zuglóban kigyulladt autószerelő műhelyt. Személyi sérülés nem történt.

Robbanások hallatszottak Zugló határában a Rákos-patak mellett, a Füredi úttól nem messze, a lakótelepnél. A közelben benzinkút áll. A Katasztrófavédelem szóvivője közölte: egy 100 négyzetméteres autószerelő műhely gyulladt ki este fél tizenegy körül a Gvadányi út közelében.

Kisdi Máté beszámolója szerint

nem kell a közeli épületekből evakuálni a lakókat.

Látja a tüzet?

Ha a helyszínen van, írjon nekünk erre az e-mail címre. Adatait bizalmasan kezeljük.

 A Zuglói Facebook-csoportban írta egy hozzászóló:

„Láttam az iszonyú tüzet, füstöt és több robbanás is volt! Itt lakom a Szentmihályi úton,egy robbanást hallottam és pár pillanat múlva felcsaptak a lángok."

23 órakor 40 tűzoltó dolgozott a lángok eloltásán. Szemtanúk szerint a tűzoltók nem sokkal később már megfogták a lángokat, a hatalmas tűz és füst – amelynek gumiabroncsok is a forrásai lehetnek – valamelyest alábbhagyott.

itt

Állítólag rengeteg ember ment le az utcára. Akik a fenti emeleten laknak hatalmas füstöt és tüzet láttak. Pennyvel szembeni házból, az első emeleten csak a hatalmas szirénázást lehetett észlelni."

„A panorama lakópark mellett vasút van, azt hittük elzúgott egy mozdony, majd a tűz pattogására lettünk figyelmesek. Kirohantunk, nem sokkal később egy hatalmas robbanást láttunk, amit több kisebb robbanás követett ” – írta egy olvasónk.

„A robbanások hatalmasak voltak, az erkélyről lehetett látni az óriási tüzet, félelmetes volt!” – írta egy, a tűztől négyszáz méterre lakó olvasónk. Olvasónk videófelvételt is készített a tűzről:

Tűz Zuglóban

Nem terjed tovább a tűz

A Katasztrófavédelem közleménye szerint „nyolc vízsugárral csaknem negyven tűzoltó dolgozik a zuglói Füredi utcában lángoló könnyűszerkezetes csarnok lángjainak megfékezésén. A helyszínre vízszállítójárműveket kértek, hogy folyamatosan biztosítani tudják a vízsugarak táplálását.”

A tűz továbbterjedését fél tizenkettőre már sikerült megakadályozni.

A munkálatokat nehezítette, a veszély, hogy ismeretlen vegyi anyagok lehettek a csarnokban. A tűzoltók több robbanásról számoltak be, amelyeket gázpalackok okoztak.

A könnyűszerkezetű csarnokban több autó is bennégett.

A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a helyszínen, a tűzoltók légzésvédelem mellett avatkoztak be. A lakosságra veszélyes vegyianyagokat nem mutattak ki a levegőben a tűz eloltása után.

Éjfélre a lángokat a tűzoltók szinte teljesen megfékezték, a helyszínen azonban még mindig sok a rendőr, tűzoltó és mentő.