Narancs riasztás a Dunántúlon

2015.01.24. 23:48

 Veszprém és Győr-Moson Sopron megyében több járásra már kiadták a narancssárga vagyis másodfokú riasztást a hófúvás veszélye miatt. Itt már éjszaka készülni kell a viharos szélre és hótorlaszokra. A hét és fél tonnánál nagyobb járműveknek meg is tiltották a felhajtást a Bakonyon átvezető 77-es és a 82-es főutakra. 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-ben közölt veszélyjelzése szerint  Veszprém és Győr-Moson-Sopron megyére a havazás miatt elsőfokú, a hófúvás miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Emellett Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy és Tolna megyére a havazás és a hófúvás miatt is elsőfokú figyelmeztetés él majd vasárnap.

Közben befutott az első vihar-baleset híre: este lesodródott az útról és árokba borult egy távolsági autóbuszjárat Nagyvázsonynál a 77-es főúton. A járművön tizenegy utas volt, de csak, egyiküket kellett könnyű kézsérüléssel mentőknek elszállítaniuk. A veszprémi hivatásos tűzoltók daruval próbálják meg kicsörlőzni az árokból a buszt.

Vasárnap hajnaltól már a Duna-Tisza közén is egyre nagyobb területen havazás válthatja fel az esőt. Vasárnap éjfélig a Dunántúlon 5 centiméter feletti, Bács-Kiskun és Pest megye nyugati részén 5 centit el nem érő hó eshet. 

A viharos szél mellett azonban egyáltalán nem lesz hideg - melegrekordokra viszont már senki ne számítson -, vasárnap a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű, szóval a hegységek kivételével a hó nem lesz tartós.  • Tippek
  • Árfolyam