Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Huszonhat új kormányablakot nyitnak

2015.01.30. 09:28

Huszonhat új kormányablak nyílik a hétvégén, így összesen száz lesz az országban, írta az MTI a Miniszterelnökségre hivatkozva.

Azt tervezik, hogy a kormányablakok száma az év végére eléri a 280-at, így minden járási székhelyen lehet ügyeket intézni. Baján, Kiskunhalason, Orosházán, Gyulán, Mezőkövesden, Szerencsen, Budapesten, Kisteleken, Szegeden, Sopronban, Gyöngyösön, Tiszafüreden, Oroszlányban, Tatabányán, Bátonyterenyén, Gyálon, Kaposváron, Nyírbátorban, Máriapócson, Bonyhádon, Tamásiban, Kőszegen, Szombathelyen, Csepregen, Sárváron és Devecserben nyílnak új kormányablakok.

Miért jó ez?

A Miniszterelnökség szerint jelentősen javulhat az állami ügyintézés minőségét, hiszen évente milliós nagyságrendű üggyel foglalkoznak a kormányablakok és a hozzájuk tartozó járási hivatalok.

A kormány 2015-ben meg akarja változtatni

az ügyintézés kultúráját, minőségét, időtartamát, és rövid időn belül az árát is.

Így az állami szolgáltatásokat igénybe vevő emberek hivatalos ügyeiket egy helyen intézhetik majd. A jelenlegi 265 helyett a közeljövőben több mint kétezer ügymenetet indíthatnak az ügyfelek.

Megnyílik, és bővül az elektronikus ügyintézés lehetősége, ezáltal otthonról is könnyebben lehet majd ügyeket intézni. A kistelepüléseken ügysegédi rendszerben személyesen is jelen lesz az állam képviselője, könnyítve ezzel az ügyintézést.

Március elsejétől az állami segélyeket, a munkanélküliség, betegség esetén járó járulékokat és a szülési támogatásokat az állam a járási hivatalok adják.

2016-ban jelentősen csökken az államnak fizetett illetékek, bírságok és járulékok száma és nagyságrendje.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!