Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kurucz Éva távozik a kormányszóvivői posztról

2015.01.30. 13:41

Február elsejével távozik a kormányszóvivői posztról Kurucz Éva, közölte a Kormányzati Információs Központ pénteken az MTI-vel.

Kurucz Éva családi okokkal indokolta lemondását, amit Orbán Viktor elfogadott.

A miniszterelnök 2014 májusában kérte fel a több mint tízéves televíziós tapasztalattal rendelkező szerkesztő-műsorvezetőt a kormányszóvivői feladat ellátására.

„Nagy megtiszteltetésnek és egyben szolgálatnak tekintettem a kormányszóvivői feladatomat. Bízom benne, hogy az elmúlt nyolc hónapban tudtam segíteni Miniszterelnök úr és a Magyar Kormány munkáját. A továbbiakban két gyermekemmel szeretnék több időt tölteni, és elsősorban édesanyaként helytállni” – írta Kurucz Éva.

Váratlanul fújták le a pénteki tájékoztatót

Pénteken 8.36-kor az MTI még közzétett egy meghívót egy kormányszóvivői tájékoztatóra Kurucz Éva és Czibere Károly államtitkár részvételével. Szolnokon tartották volna „Sikeres projektek a megváltozott munkaképességű emberekért” címmel. 9.14-kor azonban ugyanitt lefújták a rendezvényt „az időjárási helyzet miatt”. Az Időkép szerint pénteken délelőtt Budapesten eső esett, 3-4 fokot mértek, Szolnokon ennél pár fokkal melegebb volt.

Hozzászokott a sok munkához

Kurucz Évát korábban a Mokka egyik műsorában kérdezték arról, hogy kétgyerekes anyaként hogyan bírja a munkatempót és azt, hogy a Miniszterelnökségen bevezették a tíz órás munkaidőt. Akkor Kurucz azt mondta, hogy ehhez hozzászokott, mert akkor is sokat dolgozott a két gyerek mellett, amikor a Hír Tv-ben volt állásban. Arról is beszélt, hogy ő mindig is több mint tíz órát dolgozott egy nap, így ez a változás számára nem probléma. Sőt, azt is hozzátette, hogy a Miniszterelnökségen a tíz órás munkaidő senkinél nem verte ki a biztosítékot.