Jenő
9 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Három hét múlva tárgyalhatnak Kovács Béla mentelmi jogáról

2015.02.03. 06:39

Az Európai Parlament jogi bizottságában a képviselők a Legfőbb Ügyészség legutóbbi levele alapján kérdezik majd meg Kovács Bélát mentelmi ügye tárgyalásakor, és e levél nem tartalmazott érzékeny információkat - mondta Nina Slaoranta, az EP kommunikációs igazgatója a Magyar Nemzetnek, amit az MTI idéz.

A szóvivő szerint a jogi bizottság február 23-24-én tart zárt ülést, de még nem tudni, hogy napirendjén szerepel-e majd a kémkedés gyanújába keveredett jobbikos Kovács Béla EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztése.

A jobbikos politikussal szemben a Alkotmányvédelmi Hivatal 2014. április elején tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy a képviselő rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal.

Az EP elnöke júliusban jelentette be, hogy a magyar hatóságok kérték Kovács Béla mentelmi jogának felfüggesztését, majd az ügy az EP jogi ügyekkel foglalkozó bizottságához került. Január elején derült ki, hogy a testület a magyar ügyészség által benyújtott dokumentumok alapján elegendő okot lát arra, hogy tárgyaljon az ügyben.

A Kovács Béla történetéről szóló tényfeltáró cikkünket itt olvashatja, a témában született többi írásunkat pedig itt.