Idegesítették a kiskutyák, felvágta a hasukat

2015.02.03. 15:52

A vámospércsi rendőrök vádemelést javasolnak az ellen a 35 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint három kiskutya hasát felvágta és egy negyediket súlyosan megsebesített – írja a Police.hu.

A Hajdúhadházi rendőrkapitányság a 35 éves V. Józseffel szemben állatkínzás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

Egy nő 2014. május 24-én 7 órakor telefonon tett bejelentést a főkapitányság ügyeletére, mert Vámospércs, Hajnal utcában lévő családi háza udvarára éjfél körül ismeretlen tettes bedobott négy kutyát, melyek közül reggelre három elpusztult.

A helyszíni szemle során a rendőrök megállapították, hogy a pár hetes kiskutyák közül három azért pusztult el, mert valaki felvágta a hasukat, míg az életben maradt ebnek olyan súlyos sérülései keletkeztek, hogy később állatorvosnak kellett elaltatnia.

A helyi körzeti megbízott az ismeretlen tettes azonosítása és felkutatása érdekében adatgyűjtést és tanúkutatást végezett, melynek eredményeként a látókörébe került egy helyi lakos. V. Józsefet a körzeti megbízott gyanúsítottként hallgatta ki. A férfi Vámospércsen, több helyen is eldicsekedett tettével. Azt állította, azért csinálta, mert idegesítették az állatok, ráadásul haragban van a bejelentővel és annak családjával.

A Hajdúhadházi rendőrkapitányság a terhelttel szemben a napokban befejezte a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.