Hende Csaba egy új élettársat is bevallott

05
2015.02.05. 07:39 Módosítva: 2015.02.05. 07:39

Összeköltözött élettársával Hende Csaba, írja a Blikk az 55 éves honvédelmi miniszter vagyonnyilatkozata alapján. A politikus új párja is a minisztériumban dolgozott: a 38 éves Szajlai Mónika Hende titkárságvezetője volt éveken át.

Szajlai Mónikát Hende nevezte ki a miniszteri kabinet parlamenti titkárának 2010 augusztusában. Akkor Hende Csaba még két lányával és pedagógus feleségével lakott együtt. Felesége és gyermekei a 2013-as évre vonatkozó vagyonnyilatkozatában már nem szerepelnek, vagyis vélhetően ekkor vált el feleségétől. Mivel lányait sem tüntette fel mint vele közös háztartásban élő gyermekeket, Hende valószínűleg külön is költözött.

A miniszter tavaly tavasszal már nem titkolta kapcsolatát, a békemeneten kézen fogva sétált egykori titkárságvezetőjével, de Szajlait vitte magával a miniszterelnöki eskütételt követő bankettre is.

A most nyilvánosságra került vagyonnyilatkozat már a Hendénél 17 évvel fiatalabb Szajlait említi élettársként. Hende válása után nem sokkal, 2013 nyarán Szajlai Mónika elhagyta a minisztériumot és egy állami cégnél helyezkedett el: a jegybank tulajdonában lévő Magyar Pénzverő Zrt. stratégiai vezetője lett, de bekerült a Diósgyőri Papírgyár Zrt. igazgatóságába is, amely a szintén jegybanki érdekeltségű Pénzjegynyomda Zrt. tulajdona. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla