Hólapáttal ütlegelte a szomszédját a mosonmagyaróvári jobbikos

2015.02.06. 10:14

Többszörös arccsonttöréshez vezetett egy szomszédok közti vita Mosonmagyaróváron. A vita különlegessége, hogy a férfi, aki hólapáttal esett neki a szomszédjának helyi jobbikos politikus. A gyanú szerint a jobbikos hólapáttal ütötte le rokkantnyugdíjas szomszédját, majd a hóban fekvő sérültet tovább bántalmazta - írta a Kisalföld.

A rendőrség súlyos testi sértés ügyében nyomoz. A rendőrség szerint a gyanúsított a háza előtt lapátolta a havat az esti órákban, amikor az éppen hazatérő szomszédjával vitába keveredett amiatt, hogy ki hová lapátolja a havat. A megvert férfi azt mondta a Kisalföldnek:

Nem akartam tovább veszekedni vele, ezért elindultam a kapu felé. Ekkor hirtelen a hólapáttal fejbe vágott, amitől elestem a hóban. Majd tovább folytatta az ütlegelést, nem tudtam elmenekülni.

Egy másik szomszéd, észlelve a történteket, odament és segített a földön fekvő férfinek. Ő hívta a mentőket és a rendőröket. A szomszéd a bántalmazás során többszörös törést szenvedett. 

Sajnálja és lemond

Az Index kiderítette, hogy 

a bántalmazó nem más, mint Manczal Szilveszter, aki a mosonmagyaróvári önkormányzat pénzügyi és igazgatási bizottságának jobbikos külső tagja. 

Magyar Zoltán, a Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei elnöke megerősítette az Indexnek, hogy Manczal verte meg a szomszédját. Azt mondta, 18 éve húzódó konfliktusról van szó, és Manczalnál "elpattant a húr", de már nagyon megbánta és sajnálja a történteket. Magyar azt mondta, Manczal lemond a külső képviselői tagságáról, mert nem szeretné, hogy a Jobbikkal összefüggésbe hozzák az esetet.