Nem lesz vihar, köd és eső: napsütéses lesz a hétfő

2015.02.15. 14:43

Kiadta a legfrissebb időjárás-előrejelzését az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely szerint igazán jó, napos lesz idő hétfőn.

Hétfő estig többnyire derült, napos, csapadékmentes idő várható. Ugyanakkor vasárnap a Dunántúl nyugati tájain eleinte még lesznek felhősebb területek is, de délután ott is egyre többfelé kisüt a nap.

Éjszaka párássá válik a levegő, foltokban köd képződhet, de ezek napközben gyorsan feloszlanak. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, vasárnap a Dunántúl északi felén a délkeleti, hétfőn az Alföld északi felén az északkeleti szél azonban időnként megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 10 fok között valószínű.

Kedden a Szeged-Komárom vonal mentén eleinte jobbára felhős idő várható, majd lassanként csökken a felhőzet, másutt kevesebb lesz a felhő, több a napsütés. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között alakul a hőmérséklet, néhol lehet hűvösebb. Nappal plusz 2-7 fokig melegszik a levegő.

Szerdán is többnyire derült lesz az ég, csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 8 és mínusz 2 fok között változik, de néhol hidegebb is lehet. A nappali maximumok plusz 2-7 fok között alakulnak.

Az éjszaka, csütörtök reggel átmenetileg párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet. Csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet jobbára mínusz 7 és mínusz 2 fok között várható, de helyenként hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 3-9 fok között valószínű.

Pénteken hajnalban, reggel párásságra, néhol ködre lehet számítani, de csapadék nem lesz. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és 0, a maximumhőmérséklet plusz 4-10 fok között alakul.

Szombaton főként nyugaton, északon lehet néhol kisebb eső, zápor. A Dunántúlon helyenként megerősödik a szél. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 2 között alakul a hőmérséklet. Nappal 5-11 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap délen változóan felhős lesz az ég, néhol gyenge eső is előfordulhat. Északon kevesebb lesz a felhő, több a napsütés, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

Ha valakit az európai időjárás is érdekel

Közép-Európában és délen derült az ég, másutt borongós, párás az idő. A Brit-szigetek időjárását egy Izland felett örvénylő ciklon alakítja, arrafelé több helyen esik az eső.

Ugyancsak ciklon található Észak-Oroszország felett is, ezért a Kelet-európai-síkság északi vidékein több helyen havazik. A napos idő hatására még Németország nyugati felén és a Kárpát-medencében is 10 fok körül alakul a nappali csúcshőmérséklet, a mediterrán térségben pedig 11, 17 fok a jellemző maximum-hőmérséklet.

Zord téli idő csak Lappföldön van, ahol - egyáltalán nem szokatlan módon - csak -13, -19 fokot mérnek napközben. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárásában nem várható számottevő változás.