Heroikus videóval emlékezik Orbán Putyinra

2015.02.18. 12:45 Módosítva: 2015.02.18. 13:08

Isten hozta Putyin elnök urat Magyarországon!

- ez a címe annak az 1 perc 26 másodperces videónak, ami Orbán Viktor Facebook-oldalára került ki pár órával ezelőtt, és amit máris 3800-an lájkoltak.

A szövegben nagy meglepetés nincsen, ugyanis az szinte egy az egyben a magyar miniszterelnök beszéde a Putyinnal folytatott kétórás tárgyalást követő sajtótájékoztatóról.

De a képek, a vágás! A közeledő konvoj, a lenge szélben lobogó orosz zászló, a pajtási mosolyok és kézfogások, az egymásra kacsingató bordó nyakkendők, az egy ütemre lépő lábak mind azt sugallják, hogy kedden olyan magasztos élményben lehetett Orbán Viktornak és vele együtt az egész magyarságnak része, amire még sokáig fogunk emlékezni.

A videót lehet kommentelni - legalábbis azoknak, akik nem trollkodtak eddig a miniszterelnök oldalán. Mint ismert, kedd este a miniszterelnök Facebook-oldalán egy, a Putyin látogatás pillanatait bemutató, 14 képből álló galéria jelent meg, a képeket azonban furcsa módon nem lehetett kommentelni. Mivel a Facebookon nem lehet letiltani a kommentelést, ezért feltételezhető, hogy Orbán oldalának adminisztrátorai egyszerűen kitiltották azokat, aki valaha negatív kritikával illettek egy bejegyzést.

A mostani videónál is az egyik legtöbb lájkot egy boldog kárpátaljai hozzászóló kapta, aki szerint a találkozót az ottani magyarság is örömmel fogadta, és ezért "mély tisztelelet Orbán urnak!".