Szeretné, ha nem kerülne bajba egy minisztériumi beszélgetés közben? Itt az összes tiltott szó

2015.02.20. 16:47 Módosítva: 2015.02.20. 16:51

„A pedagógus életpálya-modell azt a célt szolgálja, hogy spórolni lehessen a közoktatásban a pedagógus-fizetéseken.”

„A rászorulók, a szegények és a szegregált településeken élők felzárkóztatása elengedhetetlen az esélyegyenlőség megteremtéséhez.”

„Az oktatói-kutatói életpályamodell célja, hogy a tudósok...”

„Az állam és egyház összefonódása különösen aggályos lehet egyes szekták...”

Kiszervezés.

Nyugdíjemelés.

Pár napja mindenki tudhatja, hogy módfelett figyelmesen kell fogalmaznia, ha arra készül, hogy a következő hetekben az emberierőforrás-minisztériumba, az Emmibe menjen fontos tárgyalásra vagy állásinterjúra, netán gyakornoki helyre jelentkezik oda, esetleg csak úgy arra jár, és beugrik beszélgetni egy barátjához.

Szerdán jelent meg a hír, hogy a minisztériumban összeállítottak egy listát a nemkívánatos kifejezésekről. Az akkor nyilvánosságra került tiltott szavak között szerepelt a stadion (emmiül fedett sportlétesítmény) és a terhes (várandós). Most viszont nyilvánosságra került a teljes, 13 oldalas tiltólista, az Indexen itt olvashatja; 2,5 megás pdf-re készüljön fel (és arra is, hogy van némi logikai csavar a rendszerben: a rászoruló például a használható és a nem használható szavak között is szerepel).

Ja, és a megoldások.

  • A pedagógus-életpálya támogatja a megtakarításokat a köznevelésben a pedagógus-illetményeken.
  • A segítségre szorulók, a nehéz helyzetben és a periférikus településen élők felzárkózása elengedhetetlen az esélyteremtéshez.
  • Az oktató-kutató életpálya célja, hogy a szakírók...
  • Az állam és a vallási közösségek együttműködése különösen aggályos lehet egyes vallási tevékenységet végző szervezetek...
  • Fenntartóváltás.
  • Nyugdíjak reálértékének megőrzése.