Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szeretné, ha nem kerülne bajba egy minisztériumi beszélgetés közben? Itt az összes tiltott szó

2015.02.20. 16:47 Módosítva: 2015-02-20 16:51:02

„A pedagógus életpálya-modell azt a célt szolgálja, hogy spórolni lehessen a közoktatásban a pedagógus-fizetéseken.”

„A rászorulók, a szegények és a szegregált településeken élők felzárkóztatása elengedhetetlen az esélyegyenlőség megteremtéséhez.”

„Az oktatói-kutatói életpályamodell célja, hogy a tudósok...”

„Az állam és egyház összefonódása különösen aggályos lehet egyes szekták...”

Kiszervezés.

Nyugdíjemelés.

Pár napja mindenki tudhatja, hogy módfelett figyelmesen kell fogalmaznia, ha arra készül, hogy a következő hetekben az emberierőforrás-minisztériumba, az Emmibe menjen fontos tárgyalásra vagy állásinterjúra, netán gyakornoki helyre jelentkezik oda, esetleg csak úgy arra jár, és beugrik beszélgetni egy barátjához.

Szerdán jelent meg a hír, hogy a minisztériumban összeállítottak egy listát a nemkívánatos kifejezésekről. Az akkor nyilvánosságra került tiltott szavak között szerepelt a stadion (emmiül fedett sportlétesítmény) és a terhes (várandós). Most viszont nyilvánosságra került a teljes, 13 oldalas tiltólista, az Indexen itt olvashatja; 2,5 megás pdf-re készüljön fel (és arra is, hogy van némi logikai csavar a rendszerben: a rászoruló például a használható és a nem használható szavak között is szerepel).

Ja, és a megoldások.

  • A pedagógus-életpálya támogatja a megtakarításokat a köznevelésben a pedagógus-illetményeken.
  • A segítségre szorulók, a nehéz helyzetben és a periférikus településen élők felzárkózása elengedhetetlen az esélyteremtéshez.
  • Az oktató-kutató életpálya célja, hogy a szakírók...
  • Az állam és a vallási közösségek együttműködése különösen aggályos lehet egyes vallási tevékenységet végző szervezetek...
  • Fenntartóváltás.
  • Nyugdíjak reálértékének megőrzése.