Ájulás után verekedett a jobbikos képviselő

2015.02.23. 14:36

Csoportos garázdaság miatt indított vizsgálatot a rendőrség, mert Sopronban szombat hajnalban összeverekedett két csoport. A rendőrség szűkszavúan annyit közölt az esetről az Indexszel, hogy a két csoport közt szóváltás alakult ki, amely kölcsönös bántalmazásba csapott át. Ennek eredményeképpen egy ember könnyű, egy súlyos sérüléseket szenvedett. Információink szerint a nyolc napon túli sérüléseket szenvedő fél dr. Bendes Zoltán, a Jobbik önkormányzati képviselője volt.

Első verzió: dr. Bendes, az agresszor

Ennél izgalmasabb az a beszámoló, amit egy állítólagos szemtanú írt le. A szemtanú szerint nem dr. Bendes volt a szenvedő fél, hanem épp ellenkezőleg. Egy vérző fejű férfi menekült, és a jobbikos a barátaival üldözte.

„Ütötték-rúgták a menekülő férfit, ahol érték, aki pár méteren belül a földre került. [...] A földön fekvő sérült feje ilyen távolságból nézve is jól láthatóan vérzett. A sérült férfi csoportjához tartozó egyik hölgy felhívta a mentőket és a rendőröket, majd ezt közölte az elkövetőkkel is, hogy úton vannak a rendőrök és a mentők.

Ekkor dr. Bendes Zoltán ismét kikelt magából, és kiabált a földön fekvő felé: »Megdöglesz! Meg foglak ölni! Én orvos vagyok, a mentősök velem vannak, és ki fognak nyírni!« [...] A hölgy, aki a mentőket és rendőröket hívta, megkérdezte az őrjöngő orvost:  »Nem szégyelled magad, ha orvos vagy, hogy így viselkedsz? Nem tettél egy hippokratészi esküt, amiben az életek mentésére esküdtél?«  Erre dr. Bendes Zoltán elfordult, és köpött egyet a földre. Az orvossal lévő egyik hölgy ekkor odalépett, és azt mondta: tűnjünk el, mert jönnek a rendőrök is. Ez láthatóan hatott a feldühödött orvosra, és a teljes csoporttal együtt elmenekültek a tetthelyről. Még az utolsó szavak, amiket hallottam dr. Bendes Zoltántól azok voltak, hogy „Ne aggódjatok elintézem, vannak kapcsolataim. Nyugi, jók a kapcsolataim" – ezt ismételgette az orvos társai felé.”

Kérdéseket vet fel, hogy miként tud egy ablakból nézelődő ilyen részletességgel beszámolni az esetről. De ugyanilyen furcsa dr. Bendes verziója is.

Második verzió: dr. Bendes, a futkosó áldozat

bendes zoltan
Fotó: sopron.jobbik.hu

A helyi kórházban aneszteziológusként dolgozó, 27 éves képviselő története szerint ugyanis társasággal érkezett egy szórakozóhely elé, ahol ismeretlenek belekötöttek az egyik barátjába. Őt próbálta védeni, amikor rátámadtak. Bár állítólag senki nem ismert senkit, azzal gyalázták, hogy „faszszopó jobbikos”, majd megütötték. Eltört az orrcsontja, és rögtön el is ájult. Sérüléseiről a kórházban később papírt is kapott.

Ájulása után dr. Bendes azonban észlelte, hogy a társaság bántalmazza húgát, akinek védelmére kelt. Rendőrt is hívtak, amire a férfi menekülni próbált. Dr. Bendes ájulását követően azonban rögtön üldözőbe vette őt, és ezen üldözés során szenvedett az ismeretlen támadó nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket.

Dr. Bendes még nem döntötte el, hogy mindezek után feljelentést tesz-e, mondta az Indexnek. A rendőrség mindenesetre vizsgálja az ügyet, amelynek egyelőre nincs gyanúsítottja.