Gesztenyefákat vágnak ki Keszthelyen

2015.02.24. 22:02 Módosítva: 2015.02.24. 22:09

A jövő héten megkezdik Keszthelyen az életveszélyessé vált vadgesztenyefák kivágását. A város jelképének számító fasorokból muszáj eltávolítani a veszélyeseket - közölte az MTI.

Az összesen 30 vadgesztenyéből álló fasorok részben az önkormányzat, részben pedig a Magyar Közút (MK) Nonprofit Zrt. kezelésében lévő utak mentén állnak. A város egyik meghatározó jelképének számító védett vadgesztenyesorokban szükséges beavatkozásokról tavaly novemberben lakossági fórumot is tartottak.

Keszthely helyi jelentőségű természetvédelmi területein összesen 16 életveszélyes állapotú fa áll, ezek kivágását jövő hétfőn kezdi meg a város Gazdasági Ellátó Szervezete, majd új facsemetéket is ültetnek. A Bercsényi utcában 10, az Erzsébet királyné útján, a Szent Miklós utcában 3-3 elöregedett, életveszélyessé vált fa kivágását engedélyezték.

A Magyar Közút fenntartásában lévő további 45 veszélyes gesztenyefa kivágását és ezt követően a pótlásukat szintén hamarosan megkezdik. A kivágásra váró fák a Keszthely és Fenékpuszta közötti és az új temetőtől a Georgikon utca felé tartó utak mentén találhatóak.