Beperelték a főnök lányát, aki visszafordíttatta a repülőgépet, mert nem tetszett a makadámdió felszolgálása

2015.03.11. 11:48

Feltehetően még egy rakás pénzébe fog kerülni  a dél-koreai légitársaság vezérigazgatójának, hogy a lányát tette meg alelnöknek, aki a makadámdió helytelen felszolgálása miatt decemberben a kifutópályáról visszafordíttatott egy repülőt, amelyen ő is utazott. A hírek szerint ráadásul meg is verte az utaskísérőt, aki nem tányéron, hanem zacskóban kínálta fel a rágcsát.

A repülő a John F. Kennedy repülőtérről indult volna Szöulba, írja a Nydailynews.

Cso Hjun Ah, a vállalat fedélzeti szolgáltatásokért felelős akkori alelnökét azóta a repülésbiztonság veszélyeztetése és más vádpontokban bűnösnek mondta ki és egy év börtönbüntetésre ítélte egy szöuli bíróság, ráadásul le is kellett mondania, de most egy New York-i bíróságon is beperelte a bántalmazott utaskísérő.

Ki To Hi és az őt képviselő Weinstein és a Kobre and Kim a keresetben arra is hivatkozik, hogy a légitársaságnál nyomás gyakoroltak rá annak érdekében, hogy hazudjon az esetet vizsgáló légi felügyeleti illetékeseknek. Kártérítést kér, amely összegének meghatározását a bíróságra bízza. Közölte, sem a légitársaságtól, sem volt főnökétől nem tudott magánúton elégtételt kérni, mivel egyikük sem hajlott a peren kívüli megegyezésre, írja az MTI.