Minden éjjel beszögelte a bejárati ajtaját

2015.03.12. 16:35 Módosítva: 2015.03.12. 16:36

Minden éjszaka beszögelte a rejtekhelye ajtaját F. István, akit elfogatóparancs alapján kerestek – közölte a rendőrség. A dányi körzeti megbízottak március 11-én a hajnali órákban megjelentek egy dányi lakásnál, amiről azt sejtették, hogy a 32 éves F. István búvóhelyéül szolgált. A dányi férfi ellen két elfogatóparancs volt érvényben, több vagyon elleni bűncselekmény miatt keresték. A lakásból a rendőrök többszöri felszólítása ellenére sem jött elő.

Nem bujkálhat tovább

A nyomozók bevilágítottak az ablakon keresztül a lakásba, ahol egyértelműen felismerték F. Istvánt. Ezután a fürdőszoba ablakán át próbált meg elmenekülni. Miután észlelte, hogy az nem tud kijutni az ingatlanból, az ablakon visszamászott a házba, és elrejtőzött az ágyneműtartóban.

A nyomozók bementek a lakásba, ahová csak nehezen tudtak bejutni, mivel a férfi a ház bejárati ajtaját belülről három 200-as szöggel éjszakánként beszögelte, hogy ezzel nehezítse a rendőrök bejutását.

F. Istvánt gyanúsítottként hallgatták ki, összesen nyolc, Nagykáta és Gödöllő környéki lopást ismert el, a kihallgatáson megmutatta ezek pontos helyszínét is.