Salgótarján már egy teljesen új Salgótarján

2015.03.12. 11:22
Megújult Észak-Magyarország legszebb részén fekvő város, Salgótarján. Aki egyszer is betette már a lábát Nógrád megye székhelyére, sosem feledi a tájat, a várost annál inkább. De most megváltozott, felújították a belvárost, amitől kifehéredett a beton, megszépült a lambéria, és a szocializmus szürke aszfaltját is felváltotta a modern Magyarország: a térkő.

Az MTI beszámolója szerint másfél milliárd forintba került Salgótarján új városközpontja:

  • Felújították a Múzeum teret
  • kulturális, közösségi és szórakoztató centrummá alakították az Apolló mozit
  • megépült 238 felszíni parkoló

Dóra Ottó (MSZP) polgármester és Fekete Zsolt (MSZP) alpolgármester elmondta: a Salgótarján városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációja című projekt az Új Széchenyi Terv Észak-Magyarországi Operatív Programjának keretében valósult meg.

A fejlesztések 2012 késő őszén kezdődtek, és március végén fejeződnek be. 

Össze akarja hasonlítani a régi Salgótarjánnal?

Öt éve alaposan bejártuk a várost. Itt láthatja, milyen állapotok voltak akkor. Újságírónknak egyébként tetszett az is.

A Múzeum téri rekonstrukció magában foglalta a térburkolat teljes cseréjét a vízszigeteléssel, a támfalak javítását és magasítását, a felszín alatti közművek teljes felújítását. Kiépítették a köz- és díszkivilágítást, felújították a lépcsőket, új térkövezést kaptak a parkolók, megújították a zöldfelületeket, kicserélték az utcabútorokat és elvégezték az akadálymentesítést.

A Múzeum tér rekonstrukcióját Szabó Márton építész tervezte, az Apolló Centrum átalakítási tervét Magyar Géza Ybl-díjas építész készítette. A centrum belsőépítésze a Ferenczy-díjas Somogyi Pál volt.

Íme, az új Salgótarján: