Miskolci gengsztereket fogtak el

2015.03.13. 10:35

Március 10-én Miskolcon a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai három férfit fogtak el, ezzel pedig a rendőrség állítása szerint teljesen felszámoltak egy bűnszervezetet.

A banda legalább harminc fiatal prostituáltat közvetített ki és felügyelt külföldön, a lányok közül sokakat erőszakkal kényszerítettek prostitúcióra. A bűnbandának jó kapcsolatai voltak külföldön, és a minél nagyobb profit érdekében konspiráltan dolgoztak. A lányokat általában Kelet-Magyarország szegények lakta településeiről választották ki és szervezték be, kihasználva rossz anyagi helyzetüket, kilátástalan körülményeiket. Sokszor meg is verték a nőket.

Az ügy érdekessége, hogy a bűnszervezetet egyszer már felszámolták, 2014 októberében ugyanis rendőrkézre került a banda több tagja. Akkor már tudni lehetett, hogy Magyarország mellet további hat országban futtattak magyar nőket. Svájcba, Németországba, Belgiumba, Hollandiába, Spanyolországba és Dubaiba is szállítottak sértetteket, ahol felügyelték a tevékenységüket, a megkeresett pénz nagy részét pedig elvették tőlük. 

Most azt a három férfit fogták el, akik 2014 októbere után átvették a banda irányítását. Így jelenleg tizenegyen vannak rács mögött, a rendőrség ezért közölte azt, hogy a mostani elfogással az egész brigádot lekapcsolták. 

Kerítéssel foglalkozó bűnszervezetet számolt fel a rendőrség