Újabb tűz Budapesten

2015.03.13. 22:25 Módosítva: 2015.03.14. 00:20

Tűz ütött ki péntek este Budapest XI. kerületében, a Budafoki út elején álló egyik ötemeletes lakóépület egyik lakásában. A tűzhöz a fővárosi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik az oltási munkálatokkal párhuzamosan a lakótömbben lakó összes embert az utcára menekítették.

Az utcafrontról, magasból mentő jármű segítségével, valamint a lépcsőház felől támadva, összesen három vízsugárral oltották el a tüzet a fővárosi hivatásos tűzoltók. Az oltási munkálatokkal párhuzamosan a tűzoltók hetven embert menekítettek ki az épületből. Miután eloltották a lángokat, a tűzoltók megkezdték az ötemeletes épület átszellőztetését és átvizsgálását. A kimenekített lakók számára a katasztrófavédelem melegedőbuszt kért a helyszínre. Amint a tűzoltók végeznek a tűzoltási utómunkálatokkal, a lakók visszatérhetnek otthonukba.

Ez ma a második budapesti tűz, délután a VIII. kerületben egy kétezer négyzetméter alapterületű, kétszintes raktárhelyiség égett le. Az épületben kínai ruharaktár működött, a józsefvárosi piaccal szemben állt.