Harrach Péter nyugalomra inti a váciakat

2015.03.14. 20:39

Nyílt levélben kérte Harrach Péter, a KDNP országgyűlési képviselője a váci polgárokat, hogy őrizzék meg nyugalmukat az elmérgesedett helyzetben, amit az idézett elő, hogy a váci Madách Imre gimnázium nem engedte, hogy biodíszletnek használják diákjait. 

A város képviselőjeként arra kérek mindenkit, hogy őrizzük meg a nemzeti ünnep emelkedett hangulatát. Ne engedjünk azoknak a törekvéseknek, amelyek a megosztottság állapotába kívánják juttatni az ünneplő polgárokat.

Írta Harrach Péter a levélben, és így folytatta:

Természetesen, nekem is van véleményem arról a váci jelenségről, amelyet az országos médiumok felerősítettek. Gondolataimat az ünnep után – tárgyilagos dialógus formájában – szívesen megosztom bárkivel.

Most ünnepeljünk együtt, emlékezve nemzeti hőseinkre!

Ahogy szerdán megírtuk, a váci Madách Imre Gimnázium tanári kara visszautasította a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ kérését, hogy küldjön az állami ünnepségre tíz diákot és egy tanárt. 

Két ellenzéki párt is vizsgálatot kezdeményez Vác fideszes polgármestere, Fördős Attila ellen, mert bekérette magához és számon kérte a helyi Madách gimnázium vezetőit a március 15-i központi ünnepségtől való elzárkózásuk miatt.

A PM az ügyészséghez fordul, hogy vizsgálják ki, történt-e hivatali visszaélés vagy más bűncselekmény.