Elhagyta a kórházat, meghalt a bejáratnál

2015.03.16. 08:00 Módosítva: 2015.03.16. 09:11

Hat méterre a Honvédkórház bejáratától halt meg egy hajléktalan férfi, írja a Blikk. A férfi előző este került be a sürgősségi osztályra, de vasárnap hajnalban önkényesen távozott.

A lapnak egy vasárnap délelőtt beteglátogatóba érkező nő azt mesélte, hogy a vérző fejű férfi segítséget kért. A nő szólt a kórház recepcióján, ahol azt mondták: a férfi volt a sürgősségi osztályon, de nem tudtak vele mit csinálni, mert "alkoholos volt". Amikor a nő délután kettőkor eljött a kórházból, már csak a férfi fekete fóliával letakart holttestét látta az utcán.

A kórház sajtóirodája azt közölte, hogy hajléktalan férfit március 14-én este Csepelről szállították be a sürgősségi osztályra. Ittas és elhanyagolt állapotban volt. A férfi a megfigyelés ideje alatt, vasárnap hajnalban önkényesen távozott a kórházból.

Még ha a férfi a kórháztól pár méterre is lett rosszul, a szabályok szerint ilyenkor is a mentőknek kell ellátni. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Blikknek azt mondta: a mentőket egy földön fekvő emberhez riasztották, öt percen belül a helyszínen voltak, de a 60 év körüli férfi életét nem lehetett megmenteni. A halál okát szakértői vizsgálat tisztázhatja.