A négyezer forintos gyógybetétes cipőt is lelopta a 85 éves asszonyról

2015.03.17. 08:32

A Kaposvári Járási Ügyészség rablás és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfival szemben - közölte a Somogy megyei főügyészség. A közleményből azonban kiderül, hogy nem egyszerű rablás volt, a sértett ugyanis egy 85 éves asszony.

A sztori a következő: a férfi 2014 februárjában szabadult a fegyházból, ahová rablás miatt került. De nem tanult a dologból, 2014 novemberében berúgott, és elhatározta, hogy megint rabolni fog. 

Kiszemelt egy 85 éves beteg somogyszili asszonyt, magához vett egy 7,4 cm-es pengehosszúságú kést, és elment rabolni. A főügyészség így ír a támadásról: "a sértett észrevette a ház udvarán tartózkodó vádlottat, ezért a bejárati ajtó elé kilépett, azonban a vádlott megragadta őt, a konyhába behúzta, késsel fenyegette és készpénzt követelt tőle".

A beteg asszony hiába próbált meg védekezni, a rabló

késsel fenyegette, illetve egy alkalommal közepest meghaladó erővel az arcába ütött.

A férfi összesen 31 900 forint értékben lopott el készpénzt és használati tárgyakat az asszonytól. Egyebek között ellopta a 4 ezer forint értékű gyógybetétes sportcipőt, amely az asszony lábáról a dulakodás közben esett le.

A járási ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő, erőszakos többszörös visszaeső vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztést, vagyonelkobzást, valamint a feltételes szabadságra bocsátásból való kizárást indítványozott.