Megfejtették a bérbaltavári bűnügy rejtélyét

2015.03.19. 09:56

Lezárt akta - ezzel a címmel adott ki közleményt a vasvári rendőrkapitányság egy nem mindennapi bűncselekményről. Ahogy a címből már sejteni lehet, a nyomozás ezúttal sikerrel zárult.

A bűncselekmény még 2014-ben történt a bérbaltavári szőlőhegyen. Bérbaltavár a Kemeneshát délkeleti csücskében, a Szent János-patak völgyében, a Vasvárt Zalabérrel összekötő közút mentén fekszik.

Bár a rendőrségi közlemény erre nem tér ki, de 7-8 millió évvel ezelőtt a Földön globális klimatikus átrendeződés kezdődött meg. Ez volt az az időszak, amikor trópusi őserdők területe visszaszorult, peremükön pedig szavanna alakult ki. Kevesen tudják, de Baltavár ennek az átmeneti időszaknak a lelőhelye. Az alsó rétegek még a Pannon-tenger üledékeit, míg a felette lévő csonttartalmú homokrétegek már a környezetváltozás hatására létrejött új állatvilág maradványait tartalmazzák.

Talán mindennek tudatában sem volt a 22 éves B. László, a 26 éves S. Adrián, a 31 éves O. Ferenc és a 24. éves H. Anita, amikor 2014 májusában felfeszítettek egy ingatlant a bérbaltavári szőlőhegyen. Csakhogy a betörést észrevette a szomszéd pince tulajdonosa, aki egyből szólt a rendőrknek.

20151903092931
Fotó: Police.hu

A gyanúsítottaknál tartott házkutatásnak hála, megkerültek az ellopott értékek. A két fúró és a két aggregátor.

Az akta lezárva.