Beindult Magyarországra a lottóturizmus

2015.03.20. 10:42

Akár hétmillió szelvény beérkezését generálhatja az ötös lottó 3,23 milliárd forintos várható e heti főnyereménye, 2012 júniusa óta nem játszottak ennyien – írja a Napi Gazdaság. Szerencsejáték Zrt. Három évvel ezelőtt a 24. játékhéten 7,19 millió alapjátékot értékesítettek, akkor minden idők második legnagyobb nyereményén, a 4,11 milliárd forinton keten osztoztak. A 2003. évi 48. hét eredménye azonban jó darabig nem forog veszélyben, hiszen akkor 5,09 milliárdot fizetett a telitalálat. A mostani 3,23 milliárd forint a harmadik legnagyobb nyereményalap, melynek hatására a lottóturizmus is újra felélénkült, ilyen magas nyereménynél már a 6-8 százalékot is eléri a határ túloldaláról érkező játékosok aránya; közülük a románok és a szlovákok a legaktívabbak.

A főnyeremény több mint fél éve, a szeptember 13-i húzás óta halmozódik, a halmozódás legfeljebb egy évig tarthat, ha az utolsó sorsoláson sincs telitalálatos szelvény, akkor a főnyereményt felosztják a többi nyertes között.

Garai Ágnes vezető kommunikációs menedzser elmondása szerint a nyereménytől függetlenül is eladnak egy héten 3,5 millió szelvényt, az alapjáték ára évek óta változatlan, 225 forint.