Keressük az ország legvidámabb nyitva tartóit

2015.03.22. 10:39

Látott már olyat, ahogy a jövőben vasárnap is nyitva tartó boltok plakátolják, ragasztgatják a figyelemfelhívó üzeneteiket, hogy a vásárlók tudják: az üzlet egy kis vasárnapi oázis lesz Egyébként is az egy A4-es lap / egy betű országa vagyunk, de ez a vasárnapi zárva tartás most aztán tényleg kihozhatja az állatot mindenkiből.

Figyelem! Ha ilyen feliratot, vagy bármilyen személyes, vicces, szívbemarkoló üzenetet lát egy önhöz közeli bolton, fotózza le, és küldje el nekünk (tema@mail.index.hu)! És ha már kérünk, örülnénk, ha két képet készítene: egyet távolról az egész boltról, egyet pedig közelről a feliratról.

Ma reggel a szerkesztőséghez legközelebbi kisboltban találkoztam az üzlet tulajdonosával. Életemben először, köszönhetően a ma végérvényesen aktiválódott vasárnapi zárva tartásról szóló törvénynek. Megbeszéltük, hogy annak örül, hogy az alkalmazottai a családjukkal lehetnek, csak annak nem, hogy ennek így még az alkalmazottai sem örülnek annyira, mivel évi kéthavi fizetés esik ki nekik. Plusz, most meg ő nincs a családjával, de ez most mindegy is: nem teheti meg, hogy ne nyisson ki, túl nagy kiesés lenne anyagilag.

Figyelem! Menjenek ma boltokba, és beszélgessenek a tulajdonossal! Egyrészt csodálatos alkalom, hogy elmondják a véleményüket, pozitív, vagy negatív kritikáikat, másrészt írják meg nekünk, az adott bolt hogyan oldja meg a vasárnapot, hogy mit gondol a tulajdonos, meddig bírja a hajnali kelést, ha nincs hozzászokva, hogy az alkalmazottai örülnek-e az új törvénynek, hogy volt-e már ellenőrzés, ha igen hogy zajlott. Bármit, ami érdekes. Ha hallott ilyet, és küldje el nekünk (tema@mail.index.hu)! De várjuk a ma dolgozó tulajdonosok tapasztalatait is!

Ha véletlenül nem tudná, hová menjen ma vásárolni, mutatjuk: egy térképen összeszedtük a vasárnap is nyitva tartó üzleteket.