Harminc kölyökkutyát hagyott az út mellett a férfi

2015.03.27. 08:44 Módosítva: 2015.03.27. 08:49

Egy férfi március közepén csaknem harminc kutyát hagyott magára Nagyhalász és Tiszarád között egy mellékúton.  A különböző fajtájú és korú állatokat befogták, majd egy közeli kutyatelepre és állatmenhelyekre szállították. A március 18-án ismeretlen tettessel szemben indult nyomozás eredményeként a kemecsei rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, B. Pál 44 éves ibrányi lakost, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság  Kemecsei Rendőrőrse állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatta ki az elkövetőt,  akit elmondása szerint a jó szándék vezérelt:  azoktól kérte el és gyűjtötte be a környékbeli kutyákat, akik anyagi körülményeik miatt nem tudták beoltatni és chippel ellátni azokat. Azt is hozzátette, hogy a kóbor ebek sok gondot okoztak a környéken. A férfi két ismerőse segítségével, a tulajdonosok tudtával egy bérelt utánfutóra rakta a kutyákat, hogy másnap a gyepmesteri telepre vigye őket. A férfi elmondása szerint az utánfutós autóban éjszakázott, majd amikor reggel zárva találta a telepet, egyszerűen kitette az állatokat az út mellé, ahol délelőtt megtalálták őket.

A helyszínen találtak egy megcsonkított kiskutyatetemet is, de a gyanúsított határozottan tagadta, hogy bármelyik állatot bántotta volna. A kutyák begyűjtésében B. Pálnak segédkező két másik férfit tanúként hallgatta meg a rendőrség.