Ma döntenek Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról

2015.03.29. 08:31

Miután szombaton elhalasztották a döntést a Quaestor-botrány kapcsán Tarsoly Csaba előzetes letartóztatásáról, a Budapesti Központi Kerületi Bíróságon ma délelőtt 9-kor folytatódik a tárgyalás. Tarsoly ügyvédje, Papp Gábor szombaton csak annyit árult el, hogy vasárnapra halasztották a döntést, részleteket nem közölt annak okáról.

Tarsoly Csaba és két másik gyanúsított előzetes letartóztatását az ügyészség indítványozta. A Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője szombaton annyit közölt: a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a nyomozási bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést. 

A nyomozó- és vádhatóságot korábban egyébként már érték támadások, mondván: késve léptek a Quaestor-ügyben. A vádhatóság szerint viszont senki nem késlekedett, az ügyészség álláspontja szerint ők is, a rendőrség is időben lépett.

Tarsoly Csabát – akinek jó politikai kapcsolatai voltak a külügyben, illetve személyes Szijjártó Péternél, akitől, mint az Index szombaton megírta, 2013-ban parlamenti belépőt is kapott –, valamint két társát csütörtök este állította elő a rendőrség, és őrizetbe is vették a hatóságok őket.

Azt egyelőre nem tudni, hogy ki az ügyben érintett másik két gyanúsított, de vannak olyan információk, hogy egyikük Tarsoly Csaba felesége; az egyik gyanúsított ugyanis egy nő.

Tarsolyt gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt. Az ügyvéd erről azt mondta mondta: Tarsoly Csaba és ő is panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Zárolná az érintettek vagyonát az LMP

A Lehet Más a Politika hétfőn törvényjavaslatot nyújt be arról, hogy zárolni lehessen hivatalos személyek, akár kormánytagok vagyonát is azok közül, akik tudtak a Quaestor bedőléséről, de nem értesítették a hatóságokat. Ezt Schiffer András jelentette be az LMP vasárnapi sajtótájékoztatóján.