Óvodások szavaltak a mórahalmi kormányablak átadásán

2015.03.30. 23:57

Ünneplőbe öltözött gyerekek szavaltak a mórahalmi kormányablak március 6-i átadásán, írta meg az Origó a helyi tévé felrakott felvételére hivatkozva. Az ünnepségen, amin Baltay Tímea, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára is részt vett, a gyerekek a kormányablak működéséről tartottak előadást, például ilyen szövegekkel:

Anyakönyvi kivonat van minden babának, a lakcímekhez pedig lakcímkártyák járnak. Ha nagy leszel, és majd saját autót vásárolsz, az átiratás miatt mehetsz az ablakhoz. A forgalmi, jogosítvány mind fontos irat, a beszerzése mind az emberre marad. Még sok dolog lehet, de nekem elég ennyi. A kormányablak munkája biztosan nem semmi.

A mórahalmi óvodánál a lapnak arra a kérdésére, hogy a szülők engedélyezték-e gyermekük fellépését, azt felelték, hogy náluk nem szokott gond lenni ebből. Mórahalom fideszes polgármestere, Nógrádi Zoltán pedig azt felelte, hogy a szülők engedélyüket adták a produkcióhoz.

Ez teljesen elfogadott, az óvodás csoportunk szinte minden egyes beruházás megnyitóján fellép, ahogy a parasztkórusunk is. Így szoktunk kedveskedni a település fejlesztőinek.

A mórahalmi tévé felvételét az Origó cikkének megjelenése után eltávolították a Youtube-ról, de természetesen azóta újra felbukkant.