Nem csak a futsalos csapattársak reménykedhetnek kormányzati állásban!

2015.04.01. 10:42

Pintér Sándor évtizedes autószerelő barátját alkalmazta a Belügyminisztérium, az elmúlt három évben összesen bruttó 11,2 millió forintért, méghozzá a következő munkakörben:

közfoglalkoztatással kapcsolatos műszaki, logisztikai problémákra vonatkozó szakértői tanácsadói tevékenység

A Direkt36 cikke (ami a 444-en jelent meg) szerint Pittlik Béla és Pintér Sándor barátsága régi időkre megy vissza: a belügyminiszter a 70-es években még rendőrként sokat járt javíttatni a zuglói III-as számú Autófenntartó Ipari Trösztbe, itt barátkozott össze Pittlik Béla autószerelővel. Ők ketten - pontosabban Pittlik és Pintér felesége -  a kilencvenes években egy váci autókereskedést működtető vállalkozást is tető alá hoztak. Ismeretségüket a környezetük és Pittlik maga is megerősítette.

Pittlik jelenlegi munkájával kapcsolatban a minisztérium leszögezte, hogy a kiválasztásban nem vett részt Pintér. Pittlik feladata a közmunka programok ellenőrzése, különös tekintettel a programok keretében beszerzett “nagy értékű tárgyi eszközökre”, például traktorokra, betonkeverőkre vagy stílfűrészekre.

A BM a Direkt36-nak küldött levelében nagyon hangsúlyozza, milyen nagy szakértelmet igénylő, más által el nem végezhető feladatról van szó, de Pittlik valódi munkavégzésének szemtanúi szerint valójában egy-két óra alatt elvégezhető megtekintésekről van szó, mely során leltári számokat néz meg, és fotóz le. Ezeket néha a közmunkaprogramban részt vevő partnerszervezeteknél teszi, ahol amiatt értetlenkedtek, hogy nagyjából ugyanazt csinálja, amit a helyi munkaügyi központok, csak éppen kevésbé alaposan.

Életrajza szerint Pittlik egyébként közlekedésgépészeti szakközépiskolában érettségizett, majd autószerelői mestervizsgát tett, felnőttként pedig elvégzett egy “vezetési technikák” kurzust, és levelező hallgatóként szerzett egy műszaki szakoktatói főiskolai oklevelet a Szent István Egyetemen.

A BM mindenesetre elégedett munkájával, és az év elején 2015 június 30-ig meghosszabbította szerződését.