Távozott a külügytől Szijjártó egyik futsalos társa

2015.04.01. 10:35

A Nol.hu úgy tudja, hogy kedden távozott Andréka Domonkos, a Külügyminisztérium szervezési vezetője, aki nyárig a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapat ügyvezetője volt.

A tárca egyelőre nem válaszolt a lapnak arra, hogy miért távozik Andréka és számíthat-e más kormányzati megbízásra. Korábban azt írták, hogy a protokollfeladatokat ellátó vezető "munkáját tisztességgel és magas szintű szakértelemmel végzi".

Andréka már a Miniszterelnökségen együtt dolgozott Szijjártó Péterrel, a Vs.hu korábbi információi szerint a protokollfőnöki munkát munkaszerződéssel látta el, mivel nincsen meg a vezető beosztású kormánytisztviselői feladathoz szükséges felsőfokú végzettsége.

Ahogy azt már korábban írtuk, Szijjártó korábbi futsalcsapatának 12 játékosából öten a Miniszterelnökséghez kerültek, amikor Szijjártó államtitkár volt, közülük pedig többen követték, miután kinevezték külügyminiszternek. A Külügyminisztérium ezzel kapcsolatban korábban azt közölte, hogy

az említett személyek munkájával hivatali feletteseik elégedettek. Amennyiben ez nem így lenne, úgy nem dolgozhatnának a Külgazdasági és Külügyminisztériumban. A minisztériumban semmilyen módon nem szólunk bele, és nem vesszük számításba, hogy ki mit csinál szabadidejében.