Vallomást tett Tarsoly Csaba

2015.04.01. 20:14

Vallomást tett Tarsoly Csaba a Quaestor-ügyben - közölte a cégcsoport tulajdonosának és vezetőjének jogi képviselője az MTI-vel szerda este. Papp Gábor annyit mondott, hogy ügyfele a nap folyamán "részletes, hosszú vallomást tett", többet azonban nem tett hozzá.

A Quaestor-ügyben a rendőrség március 11-én rendelte el a nyomozást, aznap négy helyen tartottak házkutatást, amelynek eredményeként lefoglaltak körülbelül tízezer oldalnyi nyomtatott szöveget és körülbelül 800 gigabyte-nyi elektronikus adatot. De Tarsoly Csabát nem vették őrizetbe, csak két héttel később.

Polt Péter legfőbb ügyésznek a parlamentben tették fel hétfőn azt a kérdést, miért hagyták két hétig futni Tarsoly Csabát, amire azt válaszolta, hogy a hatóságok már a csőd másnapján kiszálltak a Quaestorhoz, és a vagyontárgyakat is elkezdték lefoglalni. Polt szerint Tarsoly azért nem hallgatták ki korábban, mert aki potenciális gyanúsított, „az nem hallgatható ki előzőleg tanúként, ez minden emberi jognak ellentmond".

Tarsoly Csabát csütörtökön vették őrizetbe, előzetes letartóztatását vasárnap rendelték el. A Quaestor-botrányról nagyon sokat olvashat  ebben a cikkünkben.