Hűvös, esős időt hoz a nyuszi

2015.04.02. 10:20

Ha a ma reggeli szikrázó idő után azt gondolta, hogy újra győzedelmeskedik a napsütés a hideg északi szelet fújó boszorkányon, hát rossz hírünk van.

Napközben egyre több felé várható, hogy megnövekszik a felhőzet, feltámad a viharos szél, és bizony ismét számítani kell záporra, zivatarra, de akár havas eső, hózápor és jégdara is eshet. Csütörtökön 14 foknál melegebbre ne számítson, főleg, ha Budapesten vagy Északi-középhegység környékén él, mert itt csak max. 8 fok lehet.

A péntek hajnali mínusz 3 után változóan felhős idő várható, szórványosan záporokkal, hózáporokkal megtarkítva, bár utóbbi inkább csak a hegyekben valószínű. Szintén erős szél várható, így a 6-11 fokot a valósnál hűvösebbnek érezhetjük.

Szombaton is bánatos időre készülhetünk, a vastag felhőzetből főként nyugaton, délnyugaton eső, zápor is eshet. A déli szél helyenként megélénkülhet, napközben 7-13 fok várható. Vasárnapra további lehűlést jósol az OMSZ, a hajnali 0-5 fokos hőmérséklet után napközben erősen felhős, borult idő lesz. Északnyugaton esőre, a Dunántúlon viharos széllökésekre kell számítani, legfeljebb 6-10 fok lesz. 

Hétfőn is marad az esős, borult idő, a hegyekben hózápor is lehet. Az északi szél is megerősödik, időnként viharossá fokozódik. Hajnalban mínusz 1- 4, napközben 6-10 fok között alakul hőmérséklet.