Tudta, hogy van egy Subaru WRX mentőautó Budapesten? Na, már nincs

2015.04.02. 22:14

A Déli pályaudvar melletti közlekedési lámpák egyike alól lőtt ki utoljára az ország leggyorsabb mentőautója, az a Subaru Impreza WRX Sti, ami egy budai magánrendelő alkalmazásában állt az elmúlt néhány évben.

Olvasónk, aki szemtanúja volt az esetnek, annyit írt, hogy "este 21:35-kor nagy gázzal elindut a Déli mellett a lámpánál. Keresztbe megcsúszott, pont elkapta a macskakövet. Rommá törte. Az ember kiszállt, baja nincs." Amikor a részletekről kérdeztük, olvasónk még hozzátette: az indulás után nem sokkal már csak az autó féklámpái világítottak, a morajló hang eltűnt. Utána kapta el 3/4 re a macskakőböl épített részt a Vérmezőnél.

IMG 8726.PNG
Fotó: Olvasói Fotó / Index

Nem volt akkorra már mellette másik autó.
"Van ott az útnak egy enyhe lejtése jobbra, arra tudok gondolni hogy a nedves út a nagy gáz, kicsit hirtelen kormánymozdulat elég lehetett" - teszi hozzá Péter.

Az autó amerikai import volt, amit egy magánszemély adományozott a Swiss Medical Services Kft.-nek. Az autó végsebessége 245 kilométer volt óránként, sokat a tetejére szerelt villogó sem lassított rajta. Ellentétben a macskakövekkel ma este.

Egy másik olvasónk azonban üzeni, hogy nem kell kétségbeesni, ha valakinek villámgyors orvosi segítség kell, a cégnek még van egy elég villámgyorsnak tűnő BMW-je is, amit nem olyan régen fotózott le Budán.

Beteghez sietett, hármat repült a levegőben

Szintén egy olvasói levélből tudtunk meg további részleteket.

Aki a subarut vezette, egy orvos, és épp egy beteghez sietett, mikor hármat repült a levegőben, majd érte jött a felesége (gyerekeket otthon hagyva egyedül) és elvitte a BETEGHEZ. Az aggódó családtagokat pedig kinyomta telefonon, mert a páciense fontosabb, aki rosszul lett, mint saját maga egy autóbaleset után. Az autóval egyébként műszaki hiba történt.