Botond, Mózes
11 °C
21 °C

Életfogytiglant kapott a mohácsi baltás gyilkos

2015.04.08. 11:51 Módosítva: 2015.04.08. 11:54

Jogerősen is életfogytiglanra ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a férfit, aki 2013 őszén baltával agyonverte egy rokonát Mohácson. Az MTI beszámolója szerint a 62 éves férfi 2013. november 23-án a személyijével kapcsolatos ügyek intézésére utazott Mohácsra.

Szombat volt, a hivatalok zárva tartottak, ezért a férfi nem jutott hozzá a dokumentumhoz, de találkozott édesanyja féltestvérével, aki invitálta: töltse nála a hétvégét. A két férfi ezen idő alatt meglátogatta a rokonságot, a vádlott hétfőn pedig elintézte az ügyét az önkormányzatnál.

Ezután azonban nem hagyta el a várost. Visszament vendéglátójához, majd egy baltával agyonverte a férfit, hogy az arany ékszereit, a telefonját és a falióráját elvigye.

A gyilkos a büntetőeljárásban azzal védekezett, hogy a rokona késsel támadt rá, ő pedig jogos védelmi helyzetben volt, ezt azonban a bíróság nem látta bizonyítottnak.  A táblabíróság Makai Lajos vezette büntetőtanácsa megalapozottnak találta az ügyben korábban eljáró Pécsi Törvényszék határozatát, és a vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt marasztalta el.

A férfit először 40 év múlva lehet feltételesen szabadon bocsátani. A férfi a gyilkosságot  két hónappal azután követte el, hogy kiszabadult a börtönből. A férfi nem először ölt: az 1990-es évek elején elvágta egy idős nő nyakát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport