Márciusban leszavazták, de megint előkerült a Madách téri borsétány

2015.04.13. 11:15
A Madách téri borsétány alig három hete megbukott terve ismét feltámadt. Az Index információi szerint hétfőn rendkívüli bizottsági ülésen döntenek újra a VII. kerületi önkormányzatban a tervezetről.

Márciusban nagy felháborodást keltett a környék lakói körében a nemrég átadott tér bebódézásáról szóló hír.

Akkor az erzsébetvárosi önkormányzat két szocialista képviselője nyújtotta be a javaslatot, amellyel öt éven át minden nyárra bérbe adták volna a teret a Belvárosi Rendezvényiroda Kft.-nek. Kispál Tibor és Devosa Gábor közterület-használati indítványa szerint 2019-ig minden évben felállítottak volna egy 200 m² nagyságú területen kereskedelmi célú faházat, egy 36 m²  nagyságú területen kereskedelmi célú pavilont,egy 16 m² nagyságú területen színpadot, egy 20 m²  nagyságú területen kiállítási területet, egy 60 m²  nagyságú területen a kereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó vendégteret, valamint 8 m²  nagyságú területen információs építményt.

A felháborodott lakók a március 25-i testületi ülésen is hallatták a hangjukat, ezért végül a fideszes vezetésű kerület – Vattamány Zsolt polgármesterrel az élen – elállt a javaslattól.

Az elállás azonban nem tartott sokáig, mert a napokban újra megjelent a Belvárosi Rendezvényiroda Kft. üzleti terve.

Hétfőre rendkívüli ülésre hívták össze a városüzemeltetési bizottságot, ahol kizárólag a borsétány ügye lesz a téma. Az előterjesztést most a fideszes többségű önkormányzat Hatósági és Ügyfélszolgálati Irodája jegyzi, ugyanazok a bódék és kereskedelmi területek szerepelnek benne, mint a három héttel ezelőtt elutasítottban, a különbség csak az, hogy az újabb javaslat nem hosszú távra szól, hanem csak az április 30. és július 7. közötti időszakra.