Lázár a Jobbikot szidta a holokauszt-emléknapon

2015.04.16. 12:59

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott megemlékezésen azt mondta, hogy

szemernyi engedményt sem tehetünk azok utódainak, akik hetven éve a Duna-partra hurcolták honfitársainkat, illetve azoknak, akik ma beleköpnek a meggyilkoltak után maradt, örökre elárvult cipőkbe.

(Mint ismert, Kulcsár Gergely jobbikos országgyűlési képviselő 2011-ben beleköpött a fővárosi Duna-parton található, a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipők egyikébe. Az ügy csak az idén derült ki, miután az erről írt e-mailje nyilvánosságra került. A Jobbik elnöke Kulcsárt arra kérte, tegyen látogatást az emlékműnél egy szál virággal.)

Lázár János szerint azután, ami 1944 telén a pesti Duna-parton, vagy Auschwitzban történt, magyar nyelven

nincs többé ártalmatlan zsidózás, ártalmatlan cigányozás, nincs többé ártalmatlan kirekesztés.
 

Mint mondta, az ordas eszmék ellen nem létezik tabletta, az ilyen kórokozók ellen csak egy dolgot lehet tenni: a mai magyaroknak meg kell erősítenünk a közös immunrendszerünket, hogy az még idejekorán felismerje és legyőzze a fertőzéseket. Lázár János szerint a közelmúlt számos tünete arra figyelmeztet bennünket, hogy ma megint nem lehetünk elégedettek a közös immunrendszerünkkel.

Lázár szerint ebben mindenkinek megvan a megvan a közös felelőssége, és újra a Jobbikra célzott, amikor azt mondta, hogy "van, akinek a felelőssége abban áll, hogy rövidlátásból, vagy számításból hagyta, hogy a kirekesztők másnak mutassák magukat, mint amik valójában: eltakarják a tetoválásaikat és mást mondanak zárt körben, mint a nagy nyilvánosság előtt".

(Lázár ezzel Rig Lajosra célzott, aki a Jobbik jelöltjeként vasárnap megnyerte a tapolcai választást. A Fidesz azzal kampányolt ellen, hogy Rignek náci tetoválása van, a Fidelitas még vetkőzésre is felszólította a jelöltet. A jobbikos jelölt tagadta, hogy az SS jelszava, a Hűség és Becsület lenne rátetoválva a testére.)

Lázár János arra szólított fel, hogy leplezzék le a közélet álarcot viselő szereplőit, hogy mindenki tisztában lehessen vele, kikkel áll szemben, még mielőtt rájuk bízná az ország és a saját jövőjét.

Az a szebb jövő, amivel házalnak, valójában nem más, mint az ocsmány múlt

- jelentette ki Lázár, aki szerint egy párt politikusai és támogató közé nem lehet egyenlőségjelet tenni, mert a támogatók túlnyomórészt mégiscsak békés magyarok, akikben talán forr az indulat és az elégedetlenség, de nincs ártó szándékuk.