Milyen idő lesz jövő héten? Mikor milyen

2015.04.19. 16:39

Az MTI időjárás-előrejelzése szerint a jövő héten is többször lehetnek hűvösek az éjszakák, helyenként mínuszokkal, de nappal 20 fok körüli maximális hőmérsékletekre lehet számítani. Az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzése szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, és sokfelé ismét erős, viharos szél várható.

Hétfőn nyugaton több, keleten kevesebb napsütésre lehet számítani. Az északkeleti, keleti tájakon néhol kisebb zápor előfordulhat. Többfelé erős lesz a légmozgás, délután az ország északi felén viharos széllökésekre is lehet számítani. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5 fok között várható. A Balaton partján, Budapest környékén és északkeleten ennél melegebb lehet, de talaj menti fagy még itt is előfordulhat. A maximumhőmérséklet 15-19 fok között várható.

Kedden országos napsütést várhatunk, csak az Északi-középhegység térségében és a Tiszántúlon lehet helyenként zápor, zivatar. A szél többfelé megerősödhet. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható: fagyra inkább a szélcsendes helyeken kell számítani, de több helyen is várhatók talaj menti fagyok. A legmagasabb hőmérséklet általában 13-18 fok között alakul; északkeleten 1-2 fokkal hidegebb, délnyugaton, nyugaton melegebb lehet az idő.

Szerdán a Dunántúlon sok lesz napsütés, a Dunától keletre viszont néhol előfordulhat zápor. Helyenként megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 7 fok között várható; fagyra csak a szélcsendes helyeken, illetve talajközelben számíthatunk. A legmagasabb hőmérséklet 13-20 fok között alakul, általában a nyugati országrészben várható melegebb idő.

Csütörtökön napos idő várható, de délutántól északon és nyugaton néhol zápor is előfordulhat. A leghidegebb órákban többnyire 0-5 fok lehet, de a fagyzugos helyeken még előfordulhat gyenge fagy. Nappal 17-22 fokig melegszik a levegő.

Pénteken a többórás napsütés mellett helyenként zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-9, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Szombaton megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódhat a szél. A minimumhőmérséklet 5-11, a maximumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős időt várhatunk, többfelé esővel, záporral és zivatarral. A leghidegebb órákban 7-12 fok lehet, nappal 15-21 fokig melegszik a levegő.