Nem mindenhol süt a nap a hétvégén

K EPA20150415036
2015.04.23. 17:44
Többször lehet ugyan számítani kis esőre, de emellett a hétvégén is folytatódik a napsütéses, 20 Celsius-fok körüli meleg idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Az országos középtávú előrejelzés szerint pénteken rövidebb-hosszabb időre mindenütt kisüthet a nap. A Tiszántúlon csak elvétve, másutt azonban szórványosan várható zápor, zivatar. A szél időnként megélénkülhet, Borsodban átmenetileg erős széllökések is lehetnek, a zivatarokat pedig viharos széllökések kísérhetik. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-10 fok között valószínű, a Dunántúlon lesz enyhébb az éjszaka. A legmagasabb hőmérséklet 19-24 fok között alakul.

De most jön a lényeg, a hétvégi időjárás-jelentés. Jó híreink vannak, a napszemüvegre nagyobb szükség lesz, mint az esernyőre!

idokep
Fotó: idokep.hu

Szombaton többórás napsütés várható. De nem mindenhol: főként az Alföldön alakulhat ki helyenként zápor. Néhol megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 5-10, a maximumhőmérséklet 19-25 fok között alakul.

Vasárnap a déli óráktól elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar. Többfelé megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 7-12, a legmagasabb hőmérséklet 20-25 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.