600 millióra perlik a budaörsi rendőrséget

2015.04.24. 15:32
Összesen 664 millió forintos kártérítést követel a budaörsi rendőrségtől Tibori Gábor vállalkozó, akinek egymillió darabos dvd-készlete ment a füstbe egy hibás intézkedés miatt.

Az ügyben, amiről korábban az Index is beszámolt, egymillió darab dvd cserélt gazdát érdekes módon. A történetben fantomizált puffercégek tűntek fel és le, az eljárás kezdetben nehézkes volt, és a rendőrök furcsa hibákat ejtettek, majd amikor belendült a nyomozás, röpködtek a Molotov-koktélok.

A rendőrség az ügyvédi beadvány szerint ott hibázott, hogy bár Tibori kérésére zár alá vette egy üzleti vita tisztázásáig a vállalkozó biatorbágyi raktárban tárolt árukészletét, de azt végül nem neki, hanem egy másik cégnek adta ki.  A dvd-k egy fantomcégen keresztül gyorsan el is tűntek, Tibori pedig bottal üthette a nyomukat. A vállalkozó azóta is különböző rendőrségi és ügyészségi fórumokon panaszolta meg a hatóság eljárását, és a kiadott állásfoglalások alapján indít kártérítési pert a budaörsi rendőrség ellen. Összesen 664 millió forintot követel.

A fantomcégek ellen tett feljelentésének idején Tibori feleségének óbudai fodrászboltjára azóta sem azonosított támadók Molotov-koktélt dobtak. A támadás és a raktári einstand részleteiről, illetve a kétezres években virágzó dvd-biznisz okosságairól korábbi cikkünkben olvashat.