Épp csak kámzsát öltött, máris lebukott

2015.05.05. 06:34

Csak a rablásra való felkészülésig jutott Miskolcon Sz. József, pedig úgy tűnt, a 18 éves tokaji fiatalember mindenre gondolt.

Sapkának látszó tárgyat húzott a fejére, a kapucni alá,

ujjaira ragasztócsíkokat tett, hogy ne hagyjon ujjlenyomatot,

és az övébe egy külön engedély nélkül is tartható airsoft fegyvert tűzött.

Csak arra nem gondolt a kesztyűkhasználattól láthatóan irtózó József, hogy ha rendőröket lát, zavarba fog jönni, de innen át is adnánk a szót a bizonyítékokról páratlan fotókat is közlő Police.hu-nak.

„A rendőrök láttán zavartan viselkedő férfit az egyenruhások azonnal intézkedés alá vonták. A külön engedély nélkül tartható sporteszköz mibenlétére vonatkozó kérdésekre ellentmondásos válaszokat adó férfi fejéről lekerülő „sapka” alaposabb szemügyre vétele során kiderült, hogy az valójában egy kámzsa. Az igazoltatott személy által előadottakra elsőként az ujjaira tekert ragasztószalag, a melegítőnadrágja alatti farmer és a zsebéből előkerülő, ajtók kinyitására alkalmas „zárfésűk” adtak cáfolatot.”

Így, kámzsában, legálisan tartható sporteszközzel, beragasztószalagozott ujjakkal, zárfésűstül bevitték a miskolci rendőrségre, ahol a fiatalember elismerte, hogy „elfogásának közelében egy kisboltot szándékozott kirabolni.”

Pedig tényleg mindenre, még a rablás utáni menekülésre is gondolt: elmondása szerint ebből a célból húzott a melegítője alá farmert.