16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 2
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 2
Portugália 1
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02. ÉLŐ
Kamerun 0
Brazília 0

Éjjel ledarálják a kínos iratokat az ORÖ-ben?

2015.05.13. 20:44
A Romnet cikke és az Országos Roma Önkormányzat több képviselője szerint éjjel nagyüzemben semmisítik meg a gazdálkodással kapcsolatos papírokat, kimutatásokat az ORÖ Dohány utcai székházában. Az Indexnek a szemtanú tagadta, hogy iratmegsemmisítésről lenne szó, de más ORÖ-képviselők azt állítják, nekik teljesen mást mondott a késő este gyanús fényekre felfigyelő és az irodát rendőri segítséggel feltörő politikus.

Mint azt a Romnet megírta, múlt csütörtökön késő este egy ORÖ-képviselő a székháznál azt vette észre, hogy a hivatalvezető irodájában ég a villany. Mivel a munkaidő már lejárt, arra gondolt, betörők járhatnak bent. A portással együtt felmentek, de a hivatalvezető irodájából nem nyitottak ajtót, pedig bentről zajt hallottak. Kihívták a rendőröket és a két járőr jelenlétében befeszítették az irodaajtót, ahol kiderült, hogy a furcsa zajt az iratmegsemmisítő gép adta, és azzal már több száz oldalnyi hivatalos dokumentumot ledaráltak.

Az Index megtudta, hogy a rendőröket kihívó és velük bejutó képviselő Ajtai Tibor volt. A Bács-Kiskun megyei roma vezető nekünk csak azt ismerte el, hogy kihívta a rendőröket, mert a hangok miatt attól félt, hogy a hivatalvezető rosszul lehet. Az iratmegsemmisítést azonban fantazmagóriának nevezte, és azt szerette volna megtudni, hogy honnan tudjuk, hogy ő volt jelen a helyszínen. Ajtait korábban választási szavazószállítással és uzsorázással is vádoltak, most az ORÖ-elnök Hegedűs embereként tartják számon.

A Romnet szerint a képviselő korábban azt mondta, hogy amikor bejutottak az irodába, a hamutartóban még füstölt a cigarettacsikk, de nem találták bent senkit. A hivatalvezető egy titkos kijáraton távozhatott az épületből, hátrahagyva még a táskáját is. Az ORÖ képviselőe elmondása szerint a hivatalvezető irodájában éppen Farkas Flórián elnökségének idejére vonatkozó, az elnöki keret felhasználásának dokumentumait semmisítették meg. Az íróasztalon állítólag mappákban álltak a dokumentumok, amelyekre az volt írva, „problémás elszámolások”.

A RomNet az ORFK-tól azt a tájékoztatást kapta, hogy a rendőrségre csütörtök este arról valóban érkezett bejelentés, hogy az ORÖ székházában valaki rosszul érzi magát, de „a járőrök a megjelölt helyszínen megállapították, hogy a bejelentés valótlan, ezért további rendőri intézkedésre nem került sor”.

A hivatalvezető Dobóvári Ildikó, Farkas Flórián régi munkatársa, akinek információink szerint április 30-án megszüntették a munkaviszonyát — ez alapján már valószínűleg nem is lenne joga az irodában tartózkodni. Dobóvári Ildikót nem sikerült elérnünk.

Az ORÖ-ben sokan attól tartanak, komolyan veszélyezteti a vitatott ügyek feltárását, hogy a volt hivatalvezető továbbra is hozzáférhet a szervezet gazdálkodásáról szóló iratokhoz. Az ORÖ pénzfelhasználásával kapcsolatban több feljelentés is érkezett, úgy tudjuk, hogy ezeket az ügyeket összevonták, bennük a NAV Bűnűgyi Főigazgatósága folytatja le a nyomozást. Annak ellenére, hogy a hatóságok befogadták a nyomozást, idáig nem történt iratlefoglalás.  • Hírek
  • Hírek