Tovább zakatol a belvárosi ingatlanbiznisz

2015.05.15. 09:46

Tegnap módosította az V. kerületi képviselő-tesület a belváros ingatlaneladásairól szóló rendeletet, írta a Népszabadság. A változtatás lényege, hogy egy üzlethelyiség egyéves bérlése után jár a 30 százalékos kedvezmény a vételárból. Korábban arról tájékoztatott a kerület, hogy addig felfüggesztik az ingatlaneladásokat, míg le nem zárulnak a nyomozások az ügyben. 

Szentgyörgyvölgyi Péter kormánypárti polgármester szerint természetes, hogy a ciklus elején áttekintették a rendeletet, és módosítottak rajta. Arra a jobbikos felvetésre, hogy négyötödös többséggel szavazzanak minden ingatlaneladásról, a polgármester úgy felelt: ácsi, azért ez mégsem az alkotmány! 

Az MSZP-s Steiner Pál szerint ez a rendelet „kamu és smafu". Az együttes Juhász Péter szerint a rendelettel a hűtlen kezelést készítik elő. Erre Szentgyörgyvölgyi váratlanul azt mondta, hogy 

nem cél az ingatlaneladás, a kerület vagyongazdálkodási terve a bérbeadásra épít. 

A Népszabadság tudósítása szerint erre az LMP-s Csonka Krisztián megjegyezte:  akkor a tárgyalt rendelet címével is baj van, mert az a bérbe adott üzlethelyiségek eladásáról szól.