Schmuck Andor a legokosabb politikus

DSC 8373
2015.05.16. 14:54

Schmuck Andor ma akkorát gurított, hogy a Demokratikus Charta adja a másikat. Egy mozdulattal rántotta ki a választáson induló náci eszméket vallók kezéből az érvelés lehetőségét: konkrétan nem indulnak el semmiféle választáson, nehogy azt mondhassák a náci eszméket vallók, hogy csak azért támadják őket, hogy nyerjenek a választásokon.

Mozgalommá alakul a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja, az új mozgalom legfontosabb célja a hazai közéletben fellelhető náci eszméket vallók felkutatása és bemutatása - jelentette be Schmuck Andor, a párt elnöke szombati, budapesti sajtótájékoztatóján, írja az MTI.

Új nevük: Soha többé!

A Szabadság téri német megszállási emlékmű előtt tartott tájékoztatóján Schmuck Andor elmondta: szombaton ülésezett a párt V. kongresszusa, ahol a küldöttek a mozgalommá alakulás mellett döntöttek, mivel azt tapasztalták, hogy amíg a kormány és az ellenzék vitatkozik, a szélsőségesek erősödnek, sőt "a fehérgalléros nácik egy része már közhatalommal rendelkezik", és "21. századi" választ akarnak adni a problémára.

A kongresszus a mozgalommá alakulással kimondta, hogy lemond a közhatalmi ambícióiról, azaz a jövőben nem indulnak önkormányzati, országgyűlési választáson, így kívánja elejét venni annak, hogy a náci eszméket vallók arra hivatkozhassanak, azért támadják őket, hogy megszerezzék az egyes közhatalmi pozíciókat.

Schmuck Andor elmondta: a mozgalom elnevezése a kongresszus döntése értelmében "Soha többé!" lett, és a szervezési munkák után várhatóan két hét múlva mutatják be részletesen a mozgalmat és azt, hogyan kívánnak fellépni a náci eszméket hirdetők ellen.  • Hírek
  • Bankszámla