Egy napra megérkezik az igazi nyár

2015.05.19. 00:11

Napsütéssel indul a kedd, a hőmérséklet 26-31 fok között alakul, és arra is van esély, hogy a csúcsértékek magasabbak lesznek a május 6-án, Baján mért 31,1 foknál, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből. Késő délutántól azonban az Észak-Dunántúlon, estére pedig a Dél-Alföldön is záporra, zivatarra, hevesebb széllökésekre is számítani kell, és van, ahol jégeső is lesz.

A kedd éjfélig szóló veszélyjelzés szerint a várható heves zivatarok miatt

  • Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére másodfokú,
  • Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
  • Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyére a felhőszakadás veszélye (rövid idő alatt akár 30 milliméternél is több eső) miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki keddre.

Az esős idő utána az egész héten megmarad. Szerdán sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti, írja az Időkép. Ugyanakkor még 21-29 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön is sokfelé várható zápor, zivatar. Nyugaton 15 fokig eshet a hőmérséklet, keleten még 27 fok valószínű. Pénteken és szombaton folytatódik a záporokkal, zivatarokkal tarkított, szeles időjárás.