Izidor
1 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Újabb veszélyjelzést adtak ki viharok miatt

DBZOL20150520002
2015.05.21. 07:37 Módosítva: 2015.05.21. 07:37

A várható heves zivatarok és a felhőszakadás veszélye miatt nyolc megyére másod-, négyre és a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést adott ki csütörtökre a meteorológiai szolgálat az MTI-n keresztül. 

Másodfokú figyelmeztetés van érvényben: Bács-Kiskun Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében . Ezekben a megyékben csütörtökön is várhatók olyan heves zivatarok, amelyeket akár 90 kilométer/órásnál erősebb szél és nagy méretű jég kísérhet. Továbbá helyenként rövid idő alatt akár 50 milliméternél is több eső hullhat.

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki  Baranya, Nógrád, Tolna és Pest megyére, valamint Budapestre. Ezeken a területeken heves zivatarok és felhőszakadás várható.  

Csütörtökön nyugaton már stabilizálódik a légkör, napközben a Dunántúlon már kisebb eséllyel fordulhat elő zivatar. Ugyanakkor a délután második felében és este - kiemelten az ország keleti harmadán – továbbra is számítani lehet heves zivatarokra. Az előrejelzés szerint a legmagasabb hőmérséklet a Dunántúlon 13-18, másutt 20-29 Celsius-fok között valószínű, a legmelegebb a Tiszántúlon várható. Késő estére 13-19 fok közé hűl a levegő.