8 év fegyházat kapott, mert felgyújtotta a kórházi szobáját

2015.06.03. 11:07

Jogerősen 8 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság azt a nőt, aki 2013 decemberében egy nap alatt háromszor gyújtotta fel a kórházi szobáját azért, mert orvosai még nem akarták visszaengedni a csákánydoroszlók szociális otthonba, ahol élt.

A nő először a szombathelyi kórházban a matracát gyújtotta fel, majd kiment a kórteremből, becsukta az ajtót és leült a folyosón. A kórház dolgozói a szobából négy súlyos állapotú, nehezen mozgó fekvőbeteget menekítettek ki, majd eloltották a lángokat, idézi az ügyészég közleményét az MTI.

Ezután még kétszer okozott tüzet egy üres kórteremben, a lángokat eloltó ápolók közül hároman füstmérgezést kaptak. Ezt követően a nő a saját ruházatát gyújtotta fel, aminek következtében másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

A bíróság úgy vélte, hogy a vádlott tettei miatt az osztályon fekvő 83 beteg és a kórházi dolgozók közvetlen életveszélyben voltak, és ha nem sikerült volna gyorsan eloltani a tüzet, az továbbterjedve megakadályozhatta volna az épületben tartózkodók kimenekítését. A nőt többszörös visszaesőként folytatólagosan elkövetett közveszélyokozás miatt ítélték 8 év fegyházra.