Összeütközött két vitorlázó repülőgép Esztergomban

2015.06.07. 13:13 Módosítva: 2015.06.07. 18:41

Halálos kimenetelű légi baleset történt Esztergomban vasárnap dél körül, írja a police.hu. Eddig tisztázatlan okból és körülmények között összeütközött a levegőben két Góbé típusú vitorlázó repülőgép.

Az egyik repülőgépben utazó két ember meghalt a balesetben. A másik gépet vezető növendék nem sérült meg. A helyszíni szemlét a rendőrök a Polgári Légiközlekedési Hatóság munkatársaival közösen elkezdték.

A katasztrófavédelem közleménye szerint az egyik repülő lezuhant, a másik kényszerleszállást hajtott végre. A helyszínelés ideje alatt az esztergomi hivatalos tűzoltók biztosítják a környéket, ők végzik majd el a műszaki mentési munkálatokat is.

Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) kommunikációs vezetője az MTI-nek azt mondta:   a Góbé típusú vitorlázó repülőgépek Esztergom repülőteréről szálltak fel oktató- és gyakorlórepülésre.  Az egyikben egy többéves tapasztalattal rendelkező oktató és egy növendék ült, a másik vitorlázógépet egy képzettebb, egyedül repülő növendék vezette.

Miután a pilóták befejezték a feladataikat, leszálláshoz készültek. Az egyik gép egyenes vonalú pályán, a másik pedig oldalról, fordulóval közelítette meg a siklópályát. Az MTI-nek nyilatkozott Antalics Tamás, az Aero Club Esztergom motorosrepülő-szakosztályának vezetője. Elmondta, hogy a gépek leszállás közben, az esztergomi repülőtértől 100-150 méterre ütköztek össze.

Annak a gépnek, amelyen az oktató és a növendék tartózkodott, az ütközés miatt letört a farokrésze, így a jármű irányíthatatlanná vált és lezuhant. A gépen utazó két ember ekkor veszítette életét.  A másik vitorlázógép szerkezete is súlyosan károsodott, de a pilóta szerencsésen földet ért.  

 A Közlekedésbiztonsági Szervezet kommunikációs vezetője azt mondta: a helyszíni szemle után adnak bővebb tájékoztatást. Az viszont még hónapokig tarthat, mire a szakértők pontosan feltárják, mi okozta a balesetet.       

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport