Nem máshonnan, mint a Quaestorból igazolt gazdasági igazgatót a főváros

2015.06.11. 06:03
Kovács Gábor, a Városigazgatóság új gazdasági igazgatója a Quaestor Jelzálog Zrt. korábbi üzleti igazgatója volt. Azt mondják, a "zűrös Quaestorhoz" semmi köze.

Új vezetés állt fel néhány napja a fővárosi Városigazgatóságon. A budapesti cégek tulajdonosi jogait gyakorló igazgatóság vezérigazgatója Sidó Szabolcs lett, aki a Paksra távozó Bánt Tamást váltotta. Ami viszont igazán érdekes: múlt héttől gazdasági igazgatóként kezdett dolgozni Kovács Gábor, aki előtte a Quaestor Jelzálog Zrt. üzleti igazgatója volt – tudta meg az Index.

A Quaestor Jelzálog a Quaestor-csoport egyik önálló cége volt, amely nem az értékpapírok értékesítésével, hanem a hitelezéssel foglalkozott. A Quaestor márciusi csődje után azonban szintén bedőlt.

Kovács Gábor megerősítette az Indexnek, hogy a Városigazgatóság előtt a Quaestornál dolgozott:

A Quaestor Jelzálog Zrt.-nél 2014. november 11 – 2015. május 31. között dolgoztam mint üzleti igazgató. Nem voltam vezető állású munkavállaló.

Kovács szerint a feladata a Quaestornál a devizaalapú hitelek elszámolásával és forintosításával kapcsolatos munkák tették ki, beleértve a hiteleseknek szóló tájékoztató levelek elkészítését is. Hangsúlyozta, hogy a Quaestor Jelzálog önállóan gazdálkodó, nyereséges egység volt a cégcsoporton belül, „üzleti kapcsolatban egyetlen tagvállalattal sem állt, leszámítva az iroda és eszköz bérleteket". A Quaestor Értékpapír Zrt-vel közvetlen tulajdonosi kapcsolatban sem állt, a kötvények értékesítésében nem vett, de „nem is vehetett részt, mivel még betét gyűjtést sem végezhetett" – írta Kovács.

Sidó Szabolcs, a Városigazgatóság vezetője azt mondta az Indexnek, hogy ő hívta Kovácsot a fővároshoz, „mivel az előző vezetés a gazdasági vezetést kiürítette". Sidó Kováccsal évekig dolgozott együtt korábban,  és „igen jó szakembernek és kollégának" tartja.

A zűrös Quaestorhoz semmi köze nem volt.

Kovács június elsején kezdte meg a munkát a Városigazgatóságon.