Kövér László testőrei bilincseket vesznek

D NOE20150604010
2015.06.11. 07:08 Módosítva: 2015.06.11. 10:06

Húsz darab nyomógombos bilincset vesz az Országgyűlési Házőrség, darabonként 27 ezer forintért, írta a Magyar Nemzet. A Kövér László házelnök védelmét is ellátó szervezet a Milipop Zrt.-től vásárolja a bilincseket, amelyek a cég projektvezetője szerint egyediek, csak Magyarországon forgalmazzák őket. A lap szerint a Milipol tulajdonosa a "kiváló szocialista kapcsolatokkal rendelkező" Székely Herbert, aki az alvilági leszámolásokban meggyilkolt Fenyő János munkatársa volt. 

A MN szerint a céget korábban Combat Kft.-nek hívták, és 2010 előtti kormányok idején "rendre tarolt" az állami közbeszerzéseken. A második Orbán-kormány megalakulása után Hende Csaba honvédelmi miniszter az egyik általuk elnyert tendert korrupcióval hozta összefüggésbe, a lap szerint a cég ezután változtatott nevet. 

Az utóbbi időben nagy kedvel frissíti fegyverarzenálját a parlamenti őrség, május elején 10 millió forint értékben vettek sokkolópisztolyokat. Az Országgyűlés Hivatala akkor azzal indokolta a beszerzést, hogy a nemzetközi trendek alapján egyre inkább ilyen nem halálos fegyvereket használnak a rendészeti szervek.