Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Három rendőrt felelősségre vonnak, mert nem jelentették a plakátrongálást

2015.06.12. 17:53

Jelentési és intézkedési kötelezettség elmulasztása miatt vonhatnak felelősségre három rendőrt, aki nem vett komolyan egy plakátrongálást - értesült a Hvg.hu.

Még június 8-án dobtak meg egy nemzeti konzultációs plakátot tejfölös dobozzal a XV. kerületben. Ezt be is jelentették a XV. kerületi kapitányság járőreinek, akik ezt nem vettek túl komolyan - írta a lap. Később a plakátot le is festették. A tettesek ezután meglettek, de vizsgálat indult annak megállapítására, hogy a rendőrök az első körben, a tejfölös doboz dobálásnál megfelelően jártak-e el.

A Hvg.hu szerint berendelték a vezetőket – körülbelül nyolc főt –, két őrmesternek és egy törzsőrmesternek pedig jelentést kellett írnia arról, hogy miért mulasztotta el intézkedési és jelentési kötelezettséget.

Ezt a járőrök állítólag azzal magyarázták, hogy semmit nem tapasztaltak, ami a bejelentést alátámasztotta volna. A XV. kerületi rendőrkapitány parancsnoki kivizsgálást rendelt el az ügyben. 

A rendőrség azt közölte, hogy a kerületi kapitány azért rendelte el a vizsgálatot, mert a járőr a járőrútvonalán egy állampolgári jelzésre folytatott intézkedéséről nem tett jelentést az irányítóközpontnak. A vizsgálatról azonban, mivel az még folyamatban van, nyilatkozni nem kívánnak.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek