Díszparcellába temették a korábbi fideszes képviselő szüleit

2015.06.15. 10:33

Mandátuma utolsó heteiben szabálytalanul helyezte át elhunyt szüleit a díszparcellába a volt szegedi temetőigazgató, írta a Delmagyar.hu. Balogi Dániel egyébként korábban a Fidesz színeiben önkormányzati képviselő is volt.

Balogi 2006 és 2010 között volt képviselő, a temető élére 2011 áprilisában nevezte ki a jobboldai többségű közgyűlés. A politikus akkor azt nyilatkozta a lapnak, hogy kedvenc időtöltése a "szakrális néprajz", így ezentúl hobbija lesz a főfoglalkozása.

A városvezetés tavaly novemberben menesztette másik 12 városi cégvezetővel az önkormányzati választások után. A Délmagyar szerint ő is abba a csoportba tartozott, amely megkapta egyéves fizetését 75 százalékos adózás mellett.

A temető jelenlegi ügyvezető igazgatója, Molnár Tamás szerint Balogi lépése azért volt szabálytalan, mert kizárólag a polgármester javaslatára, a közgyűlés jóváhagyásával lehet exhumálni és temetni a díszparcellában. Molnár elmondta, hogy Balogi szülei most már a díszparcellában maradnak, kegyeletsértő lenne ugyanis újra áthelyezni őket.